Nem transport af madvarer
Skal du holde madvarerne varme eller kolde under transporten, anbefaler vi, at du bruger flamingo- og termokasser, der yder optimal beskyttelse og temperatursikring, da kasserne er fremstillet specifikt til transport af fødevarer - derfor er kasserne også:
- Mere hygiejniske, da de er fremstillet af fødevaregodkendt materiale
- Beskytter bedre mod stød, slag og ydre påvirkninger
- Nemmere at håndtere selvom de er fyldte, ligesom de vejer mindre og kan stables
Samtidig fås de i mange forskellige størrelser, også her i webshoppen - fra 7,5L til 52L - uanset om de skal bruges til professionel catering, kantine, storkøkken, take-away eller som privatperson. Du finder også mange andre typer emballage her.
Flamingokasser til både kolde og varme fødevarer
I webshoppen finder du primært to typer kasser, der hver især er designet til specifikke formål, og som alle overholder danske og europæiske forordninger - de to typer er hhv.:
- Kølekasser, specialdesignede til kølevarer og optimeret til at holde produkter kolde over længere tid, og fremstillet af ren EPS flamingo med tykke vægge for maksimal isolering.
- Køle/varmekasser, der bruges både til frosne varer og varme retter, også fremstillet i EPS flamingo, der effektivt bevarer både kulde og varme, og er ekstra fleksible i daglig brug.
OBS: Køle/varme-kasserne er ikke beregnet til direkte kontakt med fødevarer gentagne gange. Hvis kassen er i direkte kontakt med fødevarer, anbefales det, at den udskiftes.
Vil du vide mere eller har du spørgsmål til de enkelte produkter i webshoppen, kontakt ekspert i emballage, Rasmus Olsen.
Er flamingokasserne fødevaregodkendte?
Ja, alle flamingokasser her på siden er 100% fødevaregodkendte, og sikre at bruge til direkte kontakt med fødevarer:
- Fremstillet af ren EPS Flamingo (ekspanderet polystyren)
- Overholder EU-forordningerne 1935/2004/EF og 10/2011/EU for materialer til fødevarekontakt
- Certificeret til at være fri for skadelige stoffer eller kemikalier
- Godkendt til både kolde og varme fødevarer uden risiko for migration af stoffer
Det betyder, at de kan bruges til fødevarer på op til +40°C uden tidsbegrænsning, og til opbevaring og transport af alle typer fødevarer - fra rå fisk og kød til færdigtilberedte retter - uden risiko for kontaminering fra emballagen.
Hvordan holder man bedst maden varm i en termokasse?
For at holde maden varm længst muligt, anbefaler vi, at du følger tipsene her:
- Sørg for at maden er gennemvarm (minimum 75°C), når den placeres i kassen
- Isoler maden, og indpak den i aluminiumsfolie, så den bevarer varme og fugt forhindres i at trænge ind
- Fyld kassen så meget som muligt, så der er mindst mulig luft i kassen - brug evt. sammenkrøllet papir til at udfylde tomme områder
- Luk kassen grundigt, så det sidder helt tæt og åbn kun, hvis det er nødvendigt
Følger du tipsene, kan maden typisk holde serveringstemperaturen i op til flere timer, afhængigt af starttemperaturen. Find aluminiumsfolie og mange andre husholdningsartikler her.
Er kasserne vandtætte og frostsikre?
Flamingokasserne er frostsikre, ligesom materialet bevarer deres isolerende egenskaber selv ved meget lave temperaturer. Samtidig er kasserne vandafvisende, men ikke 100% vandtætte, hvilket betyder, at de:
- Effektivt modstår fugt og kondens
- Kan håndtere mindre mængder væske og fugtighed
Kasserne bør dog ikke nedsænkes i vand eller udsættes for kraftigt regnvejr uden yderligere beskyttelse, ligesom vi anbefaler, at du bruger indvendige beholdere eller poser, hvis du transporterer væsker.
Sådan rengør du flamingokassen korrekt
Med den rette vedligeholdelse kan dine flamingo- og termokasser i mange tilfælde genbruges, derfor kan du med fordel rengøre dem jævnligt. Følg rådene her:
- Tøm kassen og fjern alle madrester
- Vask og aftør kassen af med en ren, fugtig klud
- Undgå at sætte kassen i vand eller skylle den direkte under hanen, kassen må aldrig blive gennemblødt
- Lad kassen lufttørre helt før brug eller opbevaring, da fugt kan føre til bakterievækst
Er der behov for sæbe, så brug kun milde, fødevaregodkendte rengøringsmidler og undgå kemikalier, da de kan nedbryde EPS-materialet.
Lugter kassen, så aftør indersiden med en let opløsning af eddike og vand (1:3). Og opbevar ellers de rene kasser et tørt sted, der er beskyttet mod direkte sollys og med låget let åbent.
Vis mindre