En god plæneklipper gør livet lettere – og din plæne flottere!
Er du træt af at din gamle plæneklipper klipper ujævnt, eller at den kun starter hver anden gang? For blot få penge kan du anskaffe dig en ny, smart og billig plæneklipper. En ny græsklipper behøver nemlig ikke at koste en bondegård.
En flot og velholdt græsplæne kommer ikke af sig selv. Det kræver, at man slår græs med jævne mellemrum – og derudover, så kræver det, at man har en god plæneklipper i ordentlig kvalitet. Det nytter ikke noget med en nedslidt plæneklipper, som ikke kan gøre sit job ordenligt; at klippe græsset. Vi har samlet en række græsslåmaskiner og plæneklippere fra nogle af de bedste og førende mærker på markedet.
Vi har altid et godt tilbud på plæneklippere.
Forskellige plæneklippere efter dine behov
Der findes en masse forskellige typer græsklippere, alle med kun ét formål: At gøre det til en god oplevelse, når græsplænen skal stå skarpt. Robotplæneklipperen er nok den nemmeste mulighed, og samtidig mest populære blandt danskerne. Vi har både billige plæneklippere samt nogle i de mere prisfølsomme klasser.
Vores 6 bedste tips til en flottere græsplæne:
- Fjern mos fra græsplænen
- Klip din græsplæne hyppigt – dog kun 2/3 af græssets længde
- Klip kun din græsplæne i tørt vejr
- Vand ikke græsplænen for ofte
- Undgå for meget skygge på din græsplæne
- Lad det afklippede græs blive liggende – naturlig og gratis gødning
Vælg din plæneklipper med omhu
For de flestes tilfælde, er det sjældent vi udskifter vores plæneklipper. Det er derfor vigtigt at vælge en plæneklipper, som man er fuldt ud tilfreds med. Det kan være møjsommelige penge at spare, hvis du er gået på kompromis med kvaliteten. Eftersom kvalitet og pris hænger sammen, kan det på lang sigt oftest bedre betale sig at investere i en plæneklipper i høj kvalitet. Når du vælger græsklipper, er det også vigtigt at tage højde for sine egne behov. Derfor kan du med fordel have fokus på, hvor meget plæneareal du har, når du skal købe en ny maskine. Det er eksempelvis ikke alle akku plæneklippere, der kan klare græsplæner, som er større end en parcelhus have. Det er selvfølgelig heller ikke alle, der har brug for en græsslåmaskine, der kan klippe en hel fodboldbane i ét hug. Har du en mindre græsplæne, ville det for de fleste give mest mening med en ”håndskubber”, som er 100% manuel.
Robotplæneklippere – Den selvkørende plæneklipper
I 1969 blev en af de første robotplæneklippere introduceret på markedet. De selvkørende græsslåmaskiner har de senere år udviklet sig meget i en positiv retning. De har fået mere avanceret teknologi bag, som giver muligheden for fuldautomatiske haverobotter til overskuelige priser.
Fordele ved robotplæneklippere i forhold til traditionelle plæneklippere:
- Større miljøvenlighed
- Mere ensartet klipning
- Mindre støj
- Højere sikkerhed
- Mere tid til andre opgaver
Robotstøvsugere er smarte i den forstand, at de mere eller mindre kan passe sig selv. Du kan købe robotplæneklippere, som automatisk kører tilbage til ladestationen, når den skal lades op. Robotplæneklippere er ofte smallere end de traditionelle plæneklippere. Dette gør dog ikke noget, eftersom robotten passer sig selv. Hvis robotplæneklipperen skal være lille og kompakt, vil det også påvirke klippebredden. Selvom robot græsslåmaskiner er små og fikse, er det ikke ensbetydende med, at den ikke kan fungere på store græsarealer. Nogle af robotplæneklipperne i Lomax’ sortiment kan fungere på græsarealer med størrelse op til 1500 m.
De innovative robotplæneklippere er i sin egen forstand smarte. Tager man med i overvejelserne, at robotplæneklippere fås med 3-blads klippesystem, regnsensor, PIN-sikkerhedslås samt automatisk opladning, er det svært at forsømme de smarte haverobotter.
Nyd en kop kaffe og undgå irritation fra naboerne.
Du kan med fordel sidde i din have og nyde stilheden med en kop kaffe. Når robotplæneklipperne er i aktion, er det nemlig ikke meget støj, der generer hverken dig eller naboer. Ikke nok med at du slipper for at tæske rundt med en græsslåmaskine, så vil dine naboer højest sandsynligt også tilgodese din nye investering. Især robotplæneklippere fra Worx Landroid har vist sig at være first movers – og ikke mindst i forbindelse med støjreducering. Vil du være sikker på en konstant flot og veltrimmet græsplæne, anbefaler vi, at du lader din robotplæneklipper køre to gange ugentligt.
Akku plæneklippere – En batteridrevet græsklipper
De seneste år er plæneklippere med akku-batteri blevet et hyppigere syn i de danske hjem. De har været ”set ned på”, eftersom der ikke har været den store tiltro ift. en benzindrevet græsslåmaskine. De seneste modeller har dog bevist det modsatte. Med deres store 80V batterier, kan de klare helt op til 450 m2.
Det smarte ved en akku græsslåmaskine er, at du slipper for at tænke på benzin, olieskift osv. Klippebredden på akku klipperen er generelt mindre end på f.eks. en benzindrevet plæneklipper. Det giver den fordel, at du nemt kan manøvrere rundt blandt mange træer såvel som andre strabadser, der måtte befinde sig i haven.
Udover akku plæneklippere har vi også el-plæneklippere, som oftest drives via en ledning. Elektriske plæneklippere er også ”fritaget” fra benzin og olieskift. Elektriske plæneklippere er super nemme at bruge, eftersom de blot kræver, at man sætte ledningen i stikkontakten. Det er vigtigt, at man aldrig må køre i retning af ledningen, da man ødelægger maskinen, hvis ledningen køres over. Leder du efter en plæneklipper med elstart kan du bruge vores filtreringsmuligheder til at sortere mellem vores andre maskiner.
Benzindrevne græsslåmaskiner – Den traditionelle græsklipper
Benzindrevne plæneklipper er efterhånden blevet den ”traditionelle” plæneklipper. Ikke fordi den er bedre end nogle af den andre typer af plæneklippere. De fleste ser nok den benzindrevne maskine som en sikker græsslåmaskine, der altid gør sit job uden mangler. De seneste år er der kommet mere fokus på miljøet, som også har ligget til grund for folks skifte væk fra benzindrevne græsslåmaskiner. Derudover larmer de fleste benzin græsslåmaskiner relativt meget. En anden ulempe ved benzintypen er, at der løbende skal købes olie og benzin til at holde maskinen kørende. Man behøver ikke være 100-meter-mester i olieskift for at have en benzin plæneklipper – dog er det ikke alle, der har lyst til at få olie på fingrene og rode med sådan noget. Er man ikke maskinteknisk anlagt eller har lidt erfaring med det, vil det helt klart være nemmere og mere bekvemt at anskaffe sig en el-plæneklipper eller robotplæneklipper.
Husk olien: Når du har erhvervet dig en benzindrevet græsslåmaskine, er det meget vigtigt, at du husker at påfylde olie til din maskine – vel at mærke inden du begiver dig i kast med selve græsslåningen. Det ville være en god idé, hvis du skifter olien igen efter 5 timers brug. Efterfølgende er det i de fleste tilfælde kun nødvendigt at skifte olie en gang om året.
Hvorfor ryger min plæneklipper?
Hvis din plæneklipper ryger, kan det skyldes, at du har hældt for meget olie på. Forsøg at tømme den overskydende olie ved hjælp af et olieskiftesæt, som fx kan indeholde sugesprøjte, dunk til gammel olie etc.
Hvorfor vil plæneklipperen ikke starte efter vinteren?
Efter vinteren kan man opleve problemer med at starte din benzindrevne plæneklipper. Dette kan skyldes, at benzinen i karburatoren er fordampet – uanset hvor meget benzin der er på plæneklipperen. Løsningen er at tage luftfilteret ud, dryppe 10-20 dråber benzin ned i indsugningen og sætte luftfilteret på igen. Nu burde plæneklipperen kunne starte igen. For at dette skal virke er det dog en forudsætning, at alt andet fungerer som det skal.
Hvordan starter man en plæneklipper?
Du starter en kold motor ved at trykke hårdt på tipperen 3 gange inden du forsøger at starte motoren. Det er normalt ikke nødvendigt at trykke på tipperen, når du starter en motor, som allerede har været startet i et par minutter. Hold betjeningshåndtaget ind mod styret og træk hurtigt i starthåndtaget. Lad startsnoren gå langsomt tilbage. Du standser motoren ved at give slip på betjeningshåndtaget.
Hvordan rengør jeg luftfilteret i en plæneklipper?
Først skal du løsne skruen, tage dækslet af og fjerne filterindsatsen. Du skal nu rengøre luftfilteret i petroleum. Tilsæt 2-3 spiseskefulde olie, som fordeles godt i filteret. Det anbefales, at du udskifter luftfilteret en gang om året eller oftere, afhængigt af, hvor ofte du bruger den og om den bruges i meget støvede og snavsede omgivelser.
Hvilken benzin bruger en plæneklipper?
Til de fleste plæneklippere skal du bruge blyfri 95-benzin. Der findes dog enkelte ældre modeller af 2-takst-typen, som bruger olieblandet benzin. Det kan derfor være en god idé at kontrollere motortypen først, hvis du er i tvivl.
Hvor meget olie skal der på min plæneklipper?
Det anbefales, at du skifter olie hver sæson eller efter 25 timers brug. Du skal lade motoren blive varm, standse den og fjerne tændkablet. Derefter skal du fjerne oliestanden i motoren og tappe olien af fx ved hjælp af et olieskiftesæt.
Hvilken olie skal der på min plæneklipper?
Du skal bruge SAE30 olie til din plæneklipper.
Vis mindre